Plogging Nettisiv Uisompi 

Mitä on plogging?  Plogging-haaste   Tapahtumat   Instagram-kuvia

Lue vinkit tehokkaaseen plogging-treeniin

Plogging eli roskajuoksu yhdistää liikunnan ja ulkoilun roskien keräämiseen. Se sopii kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta, eikä roskapussia kummempia välineitä tarvita. Lenkkeillessä kerätään reitin varrelle osuvat roskat, kunto kohenee ja ympäristö kiittää. Siivouspäivä ja Fortum edistävät nyt yhdessä kansainvälisen ekologisen liikuntatrendin leviämistä Suomessa. Järjestämme tapahtumia noin kerran kuukaudessa. Tulevat tapahtumat löydät Siivouspäivän ja Fortumin sosiaalisen median kanavista. 

Tervetuloa mukaan ploggaamaan! Kerro ploggaamisestasi sosiaalisessa mediassa hashtageilla #ploggingfinland @plogginghaaste @plogging @fortum_fi (Insta)  @fortum_oyj (Twitter) @siivouspaiva


Katso MTV3:n juttu ploggingista. 

Mitä on plogging?

Plogging222 

Plogging on Ruotsista alkanut globaali muoti-ilmiö. Sen voi suomentaa vaikka roskajuoksuksi. Termi plogging on saanut nimensä sanoista jogging (hölkätä) ja plocka upp (poimia). Lajissa yhdistyy kuntoilu ja ympäristöstä huolehtiminen. Hölkkääjä poimii maasta lenkin varrelta löytämänsä roskat. Liikuntamuotona plogging yhdistää juoksutreeniin erilaisia taivutuksia, kyykkyjä ja venytyksiä, ja se on hyvää treeniä etenkin reisille ja pakaroille sekä edistää myös liikkuvuutta ja tasapainoa. Ploggingia harrastetaan jo ympäri maailmaa Kanadasta Australiaan.  

Ota vastaan plogging-haaste

Kyykky

Kokeile ploggingia! Ota roskapussi mukaan kävelylle tai juoksulenkille, ja poimi matkalla näkemiäsi roskia pussiin. Koska plogging on liikuntaa, ei tarvitse jäädä poimimaan kaikkia roskia mitä löytyy, vaan kyykistyä aina silloin tällöin - ja jättää muut roskat seuraaville ploggareille. Aina ei myöskään tarvitse kuljettaa pussia mukanaan vaan voi myös viedä roskat kädessään seuraavalle roskikselle.

Ota kuva roskista tai itsestäsi juoksemassa ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Tai jaa juoksemasi reitti esimerkiksi käyttämälläsi urheilusovelluksella ja kerro millainen reitti oli maisemiltaan ja roskamäärältään. 

Kerro meille saavutuksestasi käyttämällä hashtageja #ploggingfinland #plogging #plogginghaaste @siivouspaiva @fortum_fi 

Haasta kaverisikin mukaan! 

Sivun alkuun

Siivouspäivän ja Fortumin plogging-tapahtumat

42141360435 A36fa30c21 Z


WORLD CLEANUP DAY:N PLOGGING LAPINLAHDEN LÄHTEELLÄ 15.9.  Laita kalenteriin!

#Plogginghaaste: Ladyt-kuntokeskus Myyrmäessä otti haasteen vastaan ja järjestää ohjattuja plogging-juoksuja to 16.8. ja 23.8. klo 11.30- 12.30 (Ladyt 65+) ja klo 18.00-18.45

Järjestämme kesällä noin kerran kuussa yhteisen plogging-tapahtuman. Olemme ploganneet muun muassa Lapinlahdessa, Tokoinrannassa, Töölönlahdella ja Suomenlinnassa. Elokuussa kokeiltiin myös SUP-ploggausta! Syyskuussa ploggaamme Maailman rantojensiivouspäivänä Lapinlahden lähteeltä alkaen. Seuraa Fortumin ja Siivouspäivän sosiaalisen median kanavia, jotta saat uusimmat tapahtumatiedot. Päivitämme infot myös tänne sivulle päivämäärien vahvistuessa. 

Sivun alkuun 

 

Instagramin kuvavirta

#ploggingfinland