Siivouspäivä on kierrätyksen juhlapäivä. Olemme saaneet Siivouspäivään mukaan pääkaupunkiseudulla vaikuttavia kierrätys- ja keräystoimijoita. Rakennamme Siivouspäivän ajaksi Helsinkiin kierrätyspisteitä, joihin voi tuoda kaikki myymättä jääneet tavarat ja muut kamat, joille ei ole enää aikoihin ollut tarvetta.

Kierrätyspisteiden sijainnit löydät samasta kartasta kuin myyntipaikat. Kierrätyspisteet ovat avoinna klo 12-18.00. Jos et ehdi myymään Siivouspäivänä, niin siivoa muuten vaan ja pistä hyvä kiertämään!

PS. Myös sinä voit miettiä kierrätysmahdollisuuksien luomista omalle alueellesi ja olla yhteydessä johonkin paikallisjärjestöön. Jos taloyhtiöllänne on tapana ottaa yhteinen jätelava pihojen tai ullakkojen siivousta varten, voit ehdottaa sen hankkimista juuri tuoksi viikonlopuksi.

Uutta kierrätyspisteissä!

Mukana on jälleen Siivouspäivän oma 100% vaate- ja lumppukeräys. Tuo kierrätykseen minkälaista vaatetta tahansa. Kaikki tekstiili lajitellaan ja tekstiileistä menee uudelleenmyyntiin n. 50 %, kierrätysmateriaaliksi 47 % ja energiaksi 3 %. Kierrätysmateriaalia käytetään suurimmaksi osaksi autoissa, pesukoneissa ja astianpesukoneissa eristeenä. Sitä käytetään myös ajoteiden pohjissa ja muissa uusiotuotteissa.


Reccin ja Siivouspäivän vaatekeräys takaa myös asunnottomille vaatteita aina kun he tarvitsevat. Yhteistyö tapahtuu Vailla vakinaista asuntoa ry:n kautta.

Pienivaatetakuu

Siivouspäivän kierrätyspisteet

PUNAVUORI - Ruttopuisto

Siivouspäivän vaate- ja lumppukeräys, Kierrätyskeskus

TÖÖLÖ - Hesperian puisto

Siivouspäivän vaate- ja lumppukeräys laatikoihin, Kierrätyskeskus

KALLIO - HUOM! Paikka Kallion lukion edessä

Siivouspäivän vaate- ja lumppukeräys,  Kierrätyskeskus

MYYRMÄKI - Myyrmäenraitilla

Kierrätyskeskus vastaa myös vaatekeräyksestä

Kierrätystoimijat

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Kierrätyskeskuksen autoihin voi tuoda seuraavanlaista tavaraa: käyttökelpoisia kodin pientavaroita, astioita, kirjoja, lastentarvikkeita, urheilutarvikkeita, leluja sekä uudelleen käyttöön kelpaavia pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Nyt Myös rikkinäiset pienet sähkö- ja elektronikkalaitteet kelpaavat kierrätyskeskukselle voi tuoda keräysautolle.

Kierrätyskeskus vastaanottaa tavaraa kaikissa pisteissä. Kierrätyskeskus pitää myös Helsingin toimipisteet (Itäkeskus ja Kyläsaari) Siivouspäivänä avoinna klo 10-18.

Siivouspäivä ja RECCI

Siivouspäivän oma 100% vaate- ja lumppukeräys. Tuo kierrätykseen minkälaista vaatetta tahansa. Kaikki tekstiili lajitellaan ja tekstiileistä menee uudelleenmyyntiin n. 50 %, kierrätysmateriaaliksi 47 % ja energiaksi 3 %. Kierrätysmateriaalia käytetään suurimmaksi osaksi autoissa, pesukoneissa ja astianpesukoneissa eristeenä. Sitä käytetään myös ajoteiden pohjissa ja muissa uusiotuotteissa.